Pillangó csoport bemutatkozása

Pillangó csoport

Pillangó csoportszoba

Pillangó csoport bemutatkozása

 

Óvodapedagógusok:

Bodnár Katalin

Farkas Xénia

Dajkanéni:

Bányász Csabáné, Editke

 

Csoportszobánk vidám, kellemes hangulatú, amelyben a meleg színek dominálnak, dekorációját mindig az adott évszaknak és aktualitásoknak megfelelően készítjük. Csoportunkba jelenleg 26 vegyes életkorú gyermek jár, akik családias, őszinte, szeretetteljes légkörben töltik mindennapjaikat.

Fontosnak tartjuk a gyermekek szabad játékát, amelyhez biztosítjuk a változatos, biztonságos eszközöket, játékokat, megfelelő helyet, időt és élményeket. A gyermekek tapasztalatszerzésének gazdag teret biztosítunk, változatos és sokféle tevékenységet kínálunk számukra. Egy-egy téma feldolgozása több napon keresztül, komplex formában valósul meg, amely során kreatív, környezettudatos, nyitott, befogadó, boldog, érzelemgazdag gyermekeket igyekszünk nevelni.

A gyermekek nagyon szeretik a mozgást a szabadban, ezért igyekszünk minél több időt tölteni szép, nagy, rendezett udvarunkon, ahol folyamatos lehetőségünk van a mozgásfejlesztésre. Nagyon fontos feladatnak tartjuk az egészséges életmódra való nevelést, a környezettudatos magatartás kialakítását már óvodás korban.

Folyamatosan vigyázunk a környezetünkre, a rendre és tisztaságra. Igyekszünk a gyermekek életét hagyományokkal, programokkal, ünnepekkel színesíteni, gazdagítani.

Alapvető nevelési elvünk a gyerekek feltétel nélküli elfogadása, tisztelete, a biztonságos, családias légkör kialakítása, a szülőkkel való harmonikus, őszinte együttműködés.

21