Köszöntő

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntjük a Balkányi Barackvirág Óvoda honlapján. 

Kalandozzon nálunk egy kicsit, és ismerkedjen meg óvodánkkal, óvodásaink életével, nevelési céljainkkal, szolgáltatásainkkal, elérhetőségeinkkel! 

Elérhetőségeink:

Balkányi Barackvirág Óvoda
4233 Balkány
Szakolyi utca 9 sz.
Telefonszám: 06/42-561-097
E-mail: balkovod@gmail.com
Facebook: Balkányi Barackvirág Óvoda
Honlap:www.barackvirágóvoda.hu

Bemutatkozás

Jó helyen jár, ez a tájékoztató Önnek rólunk szól!  Szeretjük és büszkék vagyunk az óvodára, melyben dolgozunk. Sokat tettünk, és teszünk azért, hogy a hozzánk járó gyermekeknek, és leendő óvodásainknak felhőtlen boldog gyermekkora legyen és hogy, Önök szülők, napközben gyermeküket biztonságban tudják és nyugodtan végezhessék munkájukat. Törekszünk rá, hogy megismerjük a családok szokásait, értékeit mely azért fontos számunkra, hogy partnerként tudjuk segíteni gyermekeik nevelését. Előfordul, hogy egyes szülői elvárásnak nem tudunk megfelelni, például azért, mert ellenkezik nevelési elveinkkel. Ezért fontos, hogy elolvassák bemutatkozónkat, és bízunk benne, hogy kellő ismeretet ad rólunk, mely elősegíti döntésüket. Pedagógiai Programunk tartalmazza gyermekképünket, pedagógusképünket, szülőképünket, nevelési elveinket, értékrendünket. Kérjük éljenek a Nyílt napok lehetőségével, ahol szívesen látjuk a leendő óvodásainkat és szüleiket. A gyerekek megismerkedhetnek egy új csodával, magával az óvodával, az ovisokkal, a szülők betekintést nyerhetnek az óvoda mindennapjaiba, a szokásrendszerébe, napi nevelési gyakorlatunkba.

A mi óvodásaink szeretnek az óvodában járni, szokás és szabály rendszerünkben a gyermekek biztonsággal eligazodnak, és könnyen teremtenek baráti együttlétet.

Gyermekközpontú szemléletünkre mindig jellemző, hogy a kis- és nagydöntéseknél mindig a gyermekek érdekét tartjuk szem előtt. Környezetüket úgy alakítjuk, hogy a mai kor elvárásainak megfelelően sok mindennel megismerkedjenek, élményeket, tapasztalatokat szerezzenek. Ez az alapja annak, hogy gyermekeink megállják majd helyüket az iskola elvárásaival szemben. Néhány információ mely az óvoda választás során felmerülhet Önökben.

Csoportok szervezése:

Három csoporttal működünk:

  • Méhecske
  • Micimackó
  • Pillangó

Egy csoportban 20-23 gyerek jár, az utóbbi években osztatlan csoportok alakultak. Lehetőség szerint figyelembe vesszük a szülők kérését, a törvényesség betartását figyelembe véve. Intézményünk fő erőssége abban rejlik, hogy nincs magas létszám, ezáltal sokkal több időt töltünk a gyerekek egyéni fejlesztésével, a tehetségígéretes gyerekek kibontakoztatásával.

Óvodai szolgáltatásaink:

  • Bozsik foci
  • Alkot-lak vizuális tehetségműhely
  • Játékos anogl

A Pedagógiai Szakszolgálat munkatársai segítik munkánkat.

Logopédus heti két alkalommal, fejlesztőpedagógus és gyógypedagógus heti egy-egy alkalommal foglalkozik azokkal a gyerekekkel, akiknek valamilyen részképesség lemaradásuk van. Továbbá igény szerint gyógytornász és pszichológus segítségét is igénybe vehetik a szülők.

Beszoktatás lehetőségei: 

Biztosítjuk az újonnan érkező gyermekek számára a fokozatos beszoktatás lehetőségét, szívesen látjuk az édesapákat, édesanyákat a beszoktatás idején, örömmel fogadjuk együttműködésüket saját gyermekük érdekében.

 

Bízunk abban, hogy a hozzánk járó gyerekeknek életre szóló élményeket és ismereteket nyújtunk, biztosítjuk azokat a képességeket, amelyre szükségük lesz a gyorsan változó világunkban.

ovoda